Ar įveiksite maisto kalną savo lėkštėje?

Kasdien savitarnos restoranuose tenka išmesti tonas maisto, kuris lieka jų neįveikusių žmonių lėkštėse. Atsakingai į šią problemą žiūrėdamas vienas didžiausių Europoje keltų operatorių DFDS reguliariai atlieka maisto atliekų matavimą savo laivuose. Duomenys rodo, kad visuose DFDS laivuose Baltijos jūroje maisto išmetamumo vidurkis 2021 m. buvo 13 proc. Nors tai ir atitinka „žaliuosius“ standartus, DFDS yra išsikėlę sau tikslą nuolat tobulėti tvarumo srityje ieškant inovatyvių būdų mažinti išmetamo maisto kiekį DFDS keltuose, o kartu ir edukuoti klientus.

Kampanijos idėja – paskatinti keltų keleivius pagalvoti, ar tikrai suvalgys tuos kalnus, kuriuos savitarnos restoranuose įsideda į savo lėkštes. Idėją įgyvendinti pakviesta menininkė Jolita Vaitkutė, sukūrusi maisto kalnus lėkštėje tiesiogine to žodžio prasme.

Šiuos stiprią žinutę nešančius kūrinius gali įvertinti DFDS keltų Baltijos jūroje keleiviai. J. Vaitkutės darbų nuotraukos eksponuojamos keltuose, iš Klaipėdos plaukiančiuose į Kylį (Vokietija), Karlshamną (Švedija), taip pat tarp Paldiskio (Estija) ir Kapelskaro kursuojančiuose laivuose.

Klientas
DFDS, 2022